.

Cum să faci hașiș acasă?
Ce este hașișul? Cum se face? Ghidul nostru detaliat va răspunde acestor întrebări și nu numai, pentru a te ajuta să înțelegi mai bine acest minunat produs de canabis. De asemenea, vom explora numeroase metode de preparare a hașișului, astfel încât să poți decide care este cea mai potrivită pentru tine!
Conținut:
- Ce este hașișul?
- Cum se produce hașișul?
- Cum să faci hașiș acasă: o analiză a diferitelor metode
- Cum să îți usuci hașișul
- Alege metoda de preparare a hașișului potrivită pentru tine
- Cele mai bune tulpini pentru prepararea hașișului
- Siguranță și considerații legale
- Cum să consumi hașiș
- Ai finalizat cursul de producere a hașișului
Puncte cheie
- Hașișul este cea mai veche formă de concentrat de canabis cu o istorie lungă și celebră.
- Descoperă cele mai bune metode fără solvenți de preparare a hașișului, de la simpla rulare manuală până la proceduri mai complexe de bubble hash.
- Familiarizează-te cu cele mai bune și mai rășinoase tulpini de canabis pentru această sarcină.
- Află despre cele mai bune modalități de a folosi hașiș, de la fumat și vapare până la fabricarea de produse comestibile puternice.
Te-ai întrebat vreodată cum să faci hașiș? Acesta este unul dintre cele mai puternice produse din canabis. Poate implica unele proceduri obositoare, însă nu este imposibil să le faci de unul singur pe cont propriu! De fapt, îți poți face propriul depozit de hașiș acasă dacă ai la dispoziție instrumentele potrivite.
Ți-am stârnit interesul? Ei bine, dragă cititorule, avem multe informații pregătite pentru tine. Pe măsură ce parcurgi acest articol, vei afla mai multe despre ce este cu adevărat hașișul. Apoi, îți vom prezenta diferitele proceduri de a prepara hașiș, care ar trebui să te facă să hotărăști care e metoda ta preferată.


Ce este hașișul?
Hașișul, cunoscut și sub denumirea de hash, este prețuit de multe secole și este una dintre cele mai vechi și tradiționale forme de concentrat de canabis. Având origini în Orientul Mijlociu, Africa de Nord și subcontinentul indian, hașișul a pătruns dincolo de granițele culturale și a devenit o parte importantă a practicilor spirituale și farmacologice ale diferitelor culturi antice.
În ciuda tuturor progreselor inovatoare ale erei moderne, hașișul rămâne unul din cele mai populare mijloace de a te bucura de canabis din toată lumea.
Acum că ai mai aflat câte ceva despre semnificația istorică a hașișului, să-i analizăm și compoziția.
Iată ce este hașișul pe scurt: când separi tricomii de planta de canabis, vei obține hașiș. Acum, ce sunt tricomii, poate te întrebi? Caută structurile asemănătoare părului de pe suprafața mugurilor tăi - aceștia sunt tricomii.
Dacă nu ai văzut încă tricomi de aproape, încearcă să așezi un mugur sub o lupă sau un microscop și analizează-i singur. Aceste structuri minuscule conțin toate lucrurile bune, cum ar fi terpenele și compușii noștri îndrăgiți THC și CBD.
Deși majoritatea tricomilor se găsesc pe florile mature de canabis, aceștia pot fi obținuti de pe toată planta în concentrații mai mici. Mulți cultivatori păstrează „tot ce tund” (canabis tulpinile, frunzele etc.) pentru că pot extrage toți tricomii cu scopul de a prepara produse comestibile sau, după cum vom detalia în curând, hașiș.
La fel ca produsele moderne, cum ar fi shatterul și ceara, hașișul este un concentrat cu spectru complet care conține toate substanțele fitochimice pe care le furnizează o anumită plantă. Diversitatea moleculară din hașiș și alte concentrate oferă utilizatorilor o experiență completă și „pură”, deoarece canabinoizii precum THC și CBD fac sinergie cu terpenele și alți compuși prin efectul de anturaj.
Cu toate acestea, hașișul diferă de concentratele moderne când vine vorba de producere. Deși acestea din urmă necesită echipamente mai complexe și profesioniști specializați, cel dintâi presupune deseori pur și simplu cernerea florilor uscate sau frecarea celor proaspete.
-
Hașiș vs. kief
Deși strâns înrudite, hașișul și kief-ul sunt produse distincte din canabis. Kief-ul este o pulbere lipicioasă formată din tricomi liberi, iar hașișul este kief presat și format în formă de bloc, minge, monedă sau altă formă.
Dacă ai folosit vreodată o râșniță cu sită din plasă și o cameră de colectare, pudra de tricomi care se dezvoltă în camera inferioară în timp este denumită kief. Are o textură pudrată, ușor lipicioasă.
Cultivatorii și producătorii care doresc în mod intenționat să recolteze kief reproduc acest stil de prelucrare la o scară mult mai mare. Folosind site mari de plasă, ei cern kief-ul în tăvi de colectare mai mari.
Hașișul, pe de altă parte, este produsul secundar al kief-ului care a fost extras din planta de canabis și supus unei varietăți de procese. Există numeroase metode de producere a hașișului, despre care vom discuta în următoarea parte a acestui articol. În general, implică încălzire și presurizare, rezultatul final fiind o minge flexibilă, o bucată plată sau o monedă.
Oamenii care iubesc concentratele, dar preferă o opțiune de extracție ușoară și accesibilă, folosesc kief-ul ca punct de plecare principal. Este foarte psihotrop și destul de ușor de găsit.


-
Ce părți ale plantelor de canabis sunt folosite pentru a face hașiș?
Canabisul este mai complex decât ai putea crede. Poți utiliza diferite părți din anatomia plantei pentru a obține tricomi:
- Male plants: cultivatorii de obicei aruncă plantele de canabis masculine pentru a evita polenizarea femelelor. Totuși, nu arunca plantele masculine, pentru că le poți folosi pentru a face hașiș de casă. Deși conținutul lor general de canabinoizi este mai mic decât cel al femelelor, tricomii pot fi folosiți destul de bine. Doar asigură-te că le izolezi de exemplarele feminine.
- Frunze evantai: acestea sunt cele mai mari și mai ușor de recunoscut frunze de pe planta de canabis. Ele nu conțin la fel de mult kief precum frunzele de zahăr, dar sunt totuși valoroase pentru a face hașiș.
- Frunze de zahăr: acestea sunt frunzele foarte mici și țepoase pe care le vei găsi încorporate în flori. Se numesc frunze de zahăr pentru că includ un strat fin de tricomi pe suprafață.
- Muguri uscați: aceasta este cea mai bună opțiune. Mugurii uscați sunt utilizați în mod obișnuit la cernerea uscată, care este, de asemenea, una din cele mai simple metode de a face hașiș.


Cum se produce hașișul?
Conceptul de bază pentru a face hașiș este destul de simplu. Așa cum am menționat anterior, procedura implică colectarea kief-ului și modelarea sa sub formă de bloc, minge sau kief folosind o varietate de metode. Să explorăm diferențele principale dintre hașișul pe bază de solvenți și fără solvenți înainte de a analiza în detaliu diferite metode de producție.
-
Metode fără solvenți
Acesta este modul tradițional de a face hașiș, care nu implică niciun fel de solvenți. În schimb, se utilizează mijloace mecanice, care pot fi la fel de simple ca folosirea mâinilor sau a unei plase de mătase. În cel de-al doilea caz, pur și simplu iei planta uscată și o freci ușor peste o sită de plasă pentru a separa tricomii.
După ce transformi tricomii într-o grămadă de kief, se scoate în matrițe, se încălzește și se presează în formă de blocuri, sfere sau șerpi.
-
Metode bazate pe solvenți
Hașișul creat prin utilizarea solvenților este modul modern de a face această sarcină. În acest proces, butanul, propanul, alcoolul izopropilic sau CO₂ este folosit pentru a extrage canabinoizii și terpenele din tricomi.
Înainte ca hașișul să poată fi consumat în siguranță, reziduul de solvenți trebuie eliminat. Pentru BHO (ulei de hașiș cu butan), trebuie fie să-l transformi în ceară folosind o placă fierbinte, fie să-l introduci într-o cameră de deshidratare sub vid.
Înainte de a continua, este important să luăm în considerare pericolele asociate cu producerea de hașiș pe bază de solvenți. Solvenții precum butanul, etanolul și alcoolul izopropilic pot irita pielea și, de asemenea, pot provoca simptome precum amețeli atunci când sunt inhalați. Expunerea pe termen lung la aceste substanțe chimice poate duce, de asemenea, la afectarea organelor.
Acești solvenți sunt, de asemenea, foarte inflamabili, ceea ce înseamnă că o manipulare necorespunzătoare poate duce la pericole de incendiu. Eliminarea necorespunzătoare poate contamina, de asemenea, hașișul, expunând plămânii direct la efectele lor toxice atunci când este fumat sau vapat.
Ținând cont de aceste preocupări de siguranță, continuă cu cea mai mare precauție dacă alegi să folosești metode pe bază de solvenți. Lucrează într-un spațiu bine ventilat, poartă o mască adecvată și asigură-te că vei curăța corect hașișul.
Cum să faci hașiș acasă: o analiză a diferitelor metode
Din fericire pentru tine, în această parte, ne vom concentra pe metodele mai sigure de a produce hașiș. Mai jos prezentăm câteva tehnici de producere a hașișului care nu implică utilizarea solvenților. Pentru unele metode, este bine să îngheți canabisul în prealabil pentru a permite tricomilor să se desprindă mai eficient de pe muguri.
-
Rularea manuală
Această metodă nici nu prea are nevoie de explicații. După cum sugerează și numele, metoda de rulare manuală implică manipularea unor cantități mari de canabis. De obicei, această metodă se efectuează folosind muguri uscați, maturați.


Rulând mugurii între palme, vei observa în curând un strat negru de rășină lipicioasă. Vei ști că ai adunat suficient material atunci când vei putea forma mici sfere de hașiș.
Iată un factor important de reținut: deoarece folosești mâinile, așteaptă-te să colectezi și o parte din uleiurile și murdăria de pe piele. Așa că, înainte de a începe procedura, asigură-te că te speli bine pe mâini.
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
-
Metoda pantofului
Metoda pantofilor comprimă o cantitate mică de kief pentru o modalitate ușoară de a face hașiș. Așa cum sugerează și numele, implică utilizarea unui pantof.


Echipamente
- 5 g kief
- O bucată mică de bandă adezivă
- Hârtie pergament sau celofan
- Un ac
Instrucțiuni
- Înfășoară materialul strâns fie în hârtie pergament, fie în celofan. Folosește banda adezivă pentru a preveni desfășurarea repetată. Evită să utilizezi pungi de plastic (hașișul are tendința de a se lipi de ele).
- Folosind un ac, realizează un mic orificiu prin pachet pentru a permite ieșirea aerului. Asigură-te că este sigilat bine.
- După ce pachetul este închis bine, așază-l în călcâiul pantofului. Recomandabil este să folosești cizme sau orice încălțăminte închisă cu talpă tare, deoarece sunt mult mai bune pentru presare.
- Greutatea pe care o vei antrena în timp ce mergi, alături de căldura corpului tău, vor presa hașișul într-o formă de placă. Această metodă va necesita între 15 minute și o oră pentru finalizare.
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
-
Transformarea kief-ului în hașiș
La fel ca prima metodă de pe această listă, presarea kief-ului în hașiș este în mare parte muncă manuală. Este cea mai convenabilă metodă, deoarece nu ai nevoie de niciun echipament special, dar pregătește-te pentru niște exerciții fizice destul de intense. Dacă nu ești obișnuit cu acest tip de metodă, te poți aștepta ca ulterior să ai niște dureri de mâini.
Pentru acest procedeu, va trebui să utilizezi niște kief de calitate medie spre înaltă. Asigură-te că este proaspăt cernut și lipsit de materiale vegetale pentru o modelare mai ușoară.
Instrucțiuni
- Măsoară suficient kief pentru a acoperi complet centrul palmei (de obicei este nevoie de câteva grame).
- Lucrează cu această mică grămadă, rulând-o până când se leagă într-o singură bucată solidă. Continuă să o freci între palme timp de încă zece minute până când observi o schimbare a densității.
- Înfășoară materialul în celofan și asigură-te că este bine etanșat fără exces de aer la interior. Apoi, înfășoară acest pachet în câteva straturi de cârpe umede, ziar sau prosoape de hârtie.
- Pune-l pe o tigaie încălzită la foc foarte mic. Asigură-te că îl întorci frecvent. Nu trebuie să încălzești acest pachet prea mult timp. Tot ce urmărești este ca materialul să fie lipit la un loc.
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
-
Trecerea prin sită (cernere uscată)
Cernerea uscată este o metodă foarte ușoară și simplă. Vei avea nevoie doar de o plantă uscată și o sită din mătase. Cam atât.
Reține că, cu cât găurile sitei sunt mai mici, cu atât vei obține o calitate mai bună a hașișului. Practic, calitatea și cantitatea pe care o vei obține vor depinde de uneltele pe care le folosești.
Un pas important de reținut în prealabil este înghețarea stocului de canabis timp de câteva ore bune. Acest lucru va facilita separarea tricomilor de plantă.


Instrucțiuni
- Pentru a începe acest proces, pune sita deasupra unei suprafețe plane și curate. Adaugă mugurii/materialul tăiat în partea de sus a sitei.
- Freacă ușor materialul pe sită cu o mișcare circulară. Vei vedea că toți tricomii cad pe suprafața de sub sită.
- Continuă acest proces atât timp cât este necesar. Vei ști că ai o cantitate suficientă atunci când ai obținut aproximativ 10% din greutatea totală a materialului tăiat în tricomi.
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
-
Metoda blenderului
După cum sugerează și numele, vei avea nevoie de un blender pentru această metodă. Dar, la fel ca și în cazul cernerii uscate, va trebui să ai și o sită de mătase la îndemână.
Instrucțiuni
- Pune materialul tăiat în blender și adaugă apă suficientă până când aceasta acoperă tot materialul vegetal. Adaugă o mână de gheață și amestecă timp de un minut.
- După ce termini amestecarea, toarnă amestecul într-un borcan de sticlă folosind sita de mătase. Lasă conținutul în borcan timp de aproximativ o oră. În acest timp, vei vedea cum tricomii se depun pe fundul borcanului. Acest lucru înseamnă că ești pe drumul cel bun.
- Varsă aproximativ ⅔ din apă, dar asigură-te că împiedici vărsarea tricomilor. Umple din nou borcanul cu apă cu gheață și lasă conținutul să se așeze încă o dată, până la cinci minute. Varsă din nou ⅔ din apă și repetă acest procedeu de patru până la cinci ori.
- După ce ai vărsat cât mai multă apă posibil, ia o hârtie de filtru de cafea și toarnă soluția peste aceasta, pentru a separa apa de tricomi. Scurge tot excesul de apă și lasă kief-ul să se usuce.
Este un proces destul de obositor, dar kief-ul uscat va fi produsul tău final. Nu mai este necesară încălzirea sau presarea și îl poți folosi așa cum este după uscare, într-un bol sau joint.
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
-
Hașiș cu gheață carbonică (Bubble Hash)
Metoda hașișului bubble hash, care utilizează săculeți de extragere, este considerată a fi cel mai pur procedeu de fabricare a hașișului fără solvenți (gheața carbonică nu este considerată aici un solvent „adevărat”), deoarece produsul final conține aproape zero materii vegetale.


Echipamente
- Gheață carbonică
- Găleată mare
- Săculeți de extragere pentru hașiș din ce în ce mai fini (73μm pentru cea mai pură rășină)
- Card de credit
- Presă de polen (opțional)
Instrucțiuni
- Pune materialul tăiat sau floarea într-o găleată mare cu gheață carbonică. Amestecă și agită ușor câteva minute pentru a ajuta glandele de rășină să se separe de materialul vegetal.
- Înfășoară sacii de extragere a hașișului deasupra găleții. Întoarce găleata cu susul în jos pentru a transfera totul în săculeți și așază-o pe o suprafață mare, plană și curată.
- Agită găleata câteva minute până când vei vedea că suprafața s-a umplut cu un praf cu aspect de chihlimbar.
- Ia un card sau orice obiect plat și dur și folosește-l pentru a răzui tot produsul (acum rășină), adunându-l la un loc.
- Pentru a transforma rășina în hașiș, pune materialul colectat într-o presă de polen ca să poți face monede din kief frumoase.
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
-
Metoda sticlei cu apă fierbinte
Metoda sticlei cu apă fierbinte este similară cu prepararea manuală. Diferența este însă că, în acest caz, este folosită mai multă căldură pentru a topi cuticula cerată de pe fiecare cap de tricom.
Echipamente
- Celofan sau hârtie pergament
- Sticlă de vin
Instrucțiuni
- Pune rășina deasupra celofanului sau hârtiei, apoi împăturește-o în jumătate. Fierbe niște apă și umple sticla de vin cu ea. Las-o să se răcească timp de cinci minute.
- Așază sticla de vin deasupra hârtiei împăturite cu rășină și las-o așa timp de 30 de secunde. Ar trebui să poți vedea cum rășina se închide la culoare.
- Folosind o presiune foarte mică, rulează sticla caldă peste hârtie. Cu ajutorul presiunii manuale și a căldurii din sticlă, rășina ar trebui să se topească cu ușurință.
- Întoarce hârtia pe cealaltă parte și repetă același procedeu.
- După finalizarea acestui proces, rășina ar trebui să arate ca o pastă de carne turtită, dar lipicioasă și strălucitoare. Îndoaie hârtia și reia procedeul de presare pentru ultima dată, înainte de a o scoate pentru utilizare.
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
Charas
Această metodă este identică cu metoda de rulare manuală, însă charas folosește muguri proaspeți, nematurați. Tradiția de a face charas are, de asemenea, o vechime de mii de ani pe subcontinentul indian. Prin urmare, alegerea acestei opțiuni ajută la păstrarea moștenirii acestei forme străvechi de concentrat de canabis.
Când fac charas, majoritatea crescătorilor vor îndepărta câțiva butași ai plantelor care sunt la 2-3 săptămâni distanță de maturitatea deplină. Alții însă vor aștepta până în momentul recoltării.
Ca și în cazul rulării manuale, metoda charas implică frecarea ușoară a mugurilor și a materialului tăiat între palmele mâinilor până când apare un strat gros. Îndepărtează-l după ce ai terminat și gata: ai un produs pe care îl poți adăuga la mugurii tăi preferați într-un joint, blunt, pipă sau bong.
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
-
Tambur mecanic
Pentru cei care au resurse financiare și vor să depună cât mai puțin efort posibil, metoda tamburului mecanic va fi cea mai bună alegere. Este în esență metoda de cernere uscată, dar folosește un aparat complex și eficient.
Iată cum funcționează: vei pune materialul tăiat într-un recipient acoperit cu o sită de mătase mare. Apoi, mașina agită recipientul pentru a elibera toți tricomii. Reține însă că această metodă este doar pentru extragerea kief-ului. Vei avea în continuare nevoie de o presă de polen pentru a-ți transforma produsul în monede de hașiș.
Pentru cele mai bune rezultate, congelează canabisul timp de aproximativ trei ore înainte de a-l introduce în aparat.
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
Cum să îți usuci hașișul
Uscarea și maturarea hașișului tău sunt esențiale pentru păstrarea calității. Dacă îl vei depozita umed, tot ce vei reuși să faci este să începi procesul de dezvoltare a mucegaiului.
Hașișul obținut prin utilizarea săculeților de extragere, în special, necesită un nivel de uscare și maturare suficient de mare, pentru cele mai bune rezultate. Pentru a elimina umezeala din kief, cel mai bine este să-l întinzi pe o bucată de carton tapetată cu hârtie pergament. Răsfirarea acestuia va mări suprafața și va accelera procesul, iar cartonul va extrage umezeala din kief. Asigură-te că usuci hașișul obținut cu săculeți de extragere într-un loc răcoros și întunecos.
După uscare, este timpul să lași hașișul să se matureze în orice formă dorești tu (de exemplu, monede din hașiș). Depozitarea acestuia în hârtie pergament în borcane de sticlă cu umiditate controlată este o opțiune bună și te va ajuta să îi potențezi aroma și gustul.
Consultă următoarele cele mai bune practici pentru uscarea și maturarea cu succes a hașișului de fiecare dată:
- Temperatura și umiditatea optime: usucă hașișul într-un mediu răcoros și întunecat. Caută să ai o temperatură medie de 18-22°C și umiditatea de 50-60% pentru a usca încet hașișul și a evita degradarea canabinoizilor și a terpenelor.
- Circulația aerului: asigură-te că usuci hașișul într-un spațiu bine ventilat pentru a susține un flux adecvat de aer. Folosește ventilatoare la o setare scăzută pentru a preveni buzunarele de aer stagnant, împiedicând în același timp uscarea prea rapidă a hașișului.
- Maturare atentă: după uscarea hașișului, ai opțiunea de a-l lăsa la maturat pentru a-i spori și mai mult aroma și finețea. Gândește-te să-l presezi în formă de monede sau blocuri și să le depozitezi într-un loc răcoros și întunecat în borcane de sticlă ermetice.


Alege metoda de preparare a hașișului potrivită pentru tine
Metoda de preparare a hașișului pe care o vei alege depinde de resursele pe care le ai la îndemână și de preferințele tale. Ai bani de cheltuit pe aparate mai elaborate și, dacă ai, ești dispus să-i cheltuiești în acest scop?
Pentru anumite metode, va trebui să cheltuiești puțin pe o sită de mătase, săculeți de extragere și gheață carbonică, dar beneficiul este că vei putea să faci hașiș din confortul propriei case. Cea mai bună parte e că nici măcar nu este atât de dificil.
Compară avantajele, dezavantajele și costurile fiecărei metode de mai jos pentru a decide ce cale dorești să parcurgi.
Rularea manuală
- ¡Avantaje: simplă, intuitivă și este nevoie de puțin echipament
- Dezavantaje: necesită timp și se creează dezordine
- Cost: scăzut
Metoda pantofului
- Avantaje: ușoară, fără implicare directă, cu puțină tehnologie
- Dezavantaje: necesită timp și prezintă risc de contaminare
- Cost: scăzut
Transformarea kief-ului în hașiș
- Avantaje: practică și versatilă
- Dezavantaje: necesită efort fizic și prezintă risc de supraîncălzire
- Cost: scăzut
Trecerea prin sită (cernere uscată)
- Avantaje: păstrează calitatea și procesul e rapid
- Dezavantaje: este nevoie de instrumente adecvate
- Cost: mediu
Metoda blenderului
- Avantaje: productivitate ridicată și eficientă
- Dezavantaje: relativ fără implicare directă
- Cost: ridicat
Hașiș cu gheață carbonică (hașiș bubble hash)
- Avantaje: produs pur cu potențial de lot mare
- Dezavantaje: creează dezordine și necesită ceva experiență
- Cost: ridicat
Metoda sticlei cu apă fierbinte
- Avantaje: simplă și ușor de gestionat
- Dezavantaje: risc de supraîncălzire
- Cost: scăzut
Charas
- Avantaje: tradițională, unică și ieftină
- Dezavantaje: forță de muncă intensă și creează dezordine
- Cost: scăzut
Tambur mecanic
- Avantaje: productivitate ridicată, eficientă și consistentă
- Dezavantaje: scumpă și necesită energie electrică
- Cost: ridicat
Cele mai bune tulpini pentru prepararea hașișului
Acum că ești la curent cu modurile diferite de a prepara hașiș, vezi mai jos care sunt câteva dintre cele mai bune tulpini pentru această sarcină. Fiecare oferă ceva unic, dar toate produc o mulțime de THC inclus în cantități mari de rășină.
Royal Gorilla
Fiind o favorită printre producătorii de hașiș, următoarele caracteristici fac din Royal Gorilla alegerea perfectă:
- Producția de rășină: ridicată
- Densitatea tricomilor: ridicată
- Tulpini parentale: Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
- Conținut de THC: 27%
- Profil de terpene: mircen, limonen, cariofilenă
- Aromă: combustibil, pământ, lămâie
- Înălțimea la interior și productivitate: crește până la 90-160 cm și produce 500-550 g/m² după o perioadă de înflorire de 8–10 săptămâni
- Înălțime la exterior și productivitate: crește până la 130-170 cm și produce 550-600 g/plantă, fiind gata de recoltat la mijlocul lunii octombrie
Royal Gorilla
Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
500 - 550 gr/m2
90 - 160 cm
8 - 10 Săptămâni
THC: 27%
Sativa 50% Indica 50%
550 - 600 gr/plant
130 - 170 cm
Mijlocul lunii octombrie
Calmant, Clar
Sour Diesel
Un alt candidat cheie, Sour Diesel este una dintre cele mai bune tulpini pentru a face hașiș din următoarele motive:
- Producția de rășină: ridicată
- Densitatea tricomilor: ridicată
- Tulpini parentale: Original Diesel x (Northern Light x Shiva x Hawaiian)
- Conținut de THC: 19%
- Profilul de terpene: cariofilenă, limonen, mircen
- Aromă: combustibil, substanțe chimice, înțepătoare
- Înălțimea la interior și productivitate: crește până la 90-160 cm și produce 475-525 g/m² după o perioadă de înflorire de 10-11 săptămâni
- Înălțime la exterior și productivitate: crește până la 150-200 cm și produce 550-600 g/plantă, fiind gata de recoltat la sfârșitul lunii octombrie
Sour Diesel
|
Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian) |
|
475 - 525 gr/m2 |
|
90 - 160 cm |
|
10 - 11 Săptămâni |
|
THC: 19% |
|
Sativa 70% Indica 30% |
|
550 - 600 gr/plant |
|
150 - 200 cm |
|
Sfârșitul lunii octombrie |
|
Clar, Relaxant fizic |
ICE
Cunoscută sub numele de Indica Crystal Extreme, însăși denumirea ei ne spune de ce ICE se poate transforma într-un hașiș uimitor:
- Producția de rășină: ridicată
- Densitatea tricomilor: ridicată
- Tulpini parentale: Afghan x Northern Light x Skunk
- Conținut de THC: 18%
- Profil de terpene: cariofilenă, mircen, linalool, pinen
- Aromă: pământ, mentă, piper, pin
- Înălțimea la interior și productivitate: crește până la 80-120 cm și produce 400-450 g/m² după o perioadă de înflorire de 8-10 săptămâni
- Înălțime la exterior și productivitate: crește până la 150-200 cm și produce 500-550 g/plantă, fiind gata de recoltat în septembrie
ICE
|
Afghan x Northern Light x Skunk |
|
400 - 450 gr/m2 |
|
80 - 120 cm |
|
8 - 10 Săptămâni |
|
THC: 18% |
|
Sativa 10% Indica 90% |
|
500 - 550 gr/plant |
|
150 - 200 cm |
|
Septembrie |
|
Moleșitor, Relaxant fizic |
Siguranță și considerații legale
Fabricarea hașișului acasă prezintă anumite riscuri, special în cazul folosirii solvenților. Ca regulă generală, încearcă să eviți cu totul utilizarea solvenților și optează pentru metode mai sigure, fără solvenți. În cazurile în care alegi să utilizezi solvenți, lucrează întotdeauna într-o zonă bine ventilată și poartă ochelari de protecție, mănuși și îmbrăcăminte.
Când prepari hașiș, utilizează unelte din oțel inoxidabil sau silicon, acolo unde este posibil, pentru a evita contaminarea. În plus, asigură-te că toate echipamentele tale sunt curățate și igienizate corespunzător, folosind produse de calitate alimentară.
Din punct de vedere legal, producerea de hașiș variază foarte mult în funcție de țări și state. Verifică întotdeauna legile locale și naționale înainte de a face hașiș acasă.
Cum să consumi hașiș
Există mai multe moduri diferite de a savura hașișul, și fiecare opțiune oferă o experiență unică. Consultă mai jos cele mai comune modalități de utilizare a produsului, precum și avantajele și dezavantajele fiecăruia.


-
Fumatul hașișului
Utilizatorii pot adăuga hașiș la jointuri, blunturi și boluri pentru bong. Deși este rapid și ușor, fumatul prezintă anumite anishuranță pentru siguranță.
Pentru a fuma hașiș, pur și simplu sfărâmă-l într-un joint sau bol cât mai uniform posibil peste florile uscate măcinate. Alternativ, încălzește ușor hașișul pentru a-l înmuia și rulează-l în formă de rulou înainte de a-l pune într-un joint.
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
-
Vaparea & inhalarea hașișului
Poți, de asemenea, să vapezi sau să inhalezi hașiș folosind un dispozitiv de inhalare sau un dispozitiv electronic conceput pentru concentrate. Această metodă păstrează aromele de hașiș și permite utilizatorilor să experimenteze concentratul în forma sa cea mai pură.
Când inhalezi hașiș, pur și simplu încălzește dispozitivul sau bolul până când este fierbinte. Apoi, pune o bucată mică de hașiș pe suprafață și inhalează pe măsură ce vaporii sunt eliberați.
Când vapezi, pune cantitatea dorită de hașiș în cuptorul sau în camera dispozitivului. Selectează temperatura preferată, așteaptă ca dispozitivul să se încălzească și trage un fum.
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
-
Gătirea preparatelor cu hașiș
De asemenea, poți folosi depozitul de hașiș pentru a face unt și ulei ca să le utilizezi la o listă lungă de produse comestibile, de la negrese și alte prăjituri, până la sosuri și supe.
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
Avantaje |
|
Dezavantaje |
|
Ai finalizat cursul de producere a hașișului
Felicitări! Ai descoperit aproape tot ce merită să știi despre hașiș! Acum știi despre toate tipurile diferite de hașiș, cum să le prepari și avantajele și dezavantajele fiecăruia. De asemenea, ai învățat cum să usuci hașișul și ai informații despre cele mai bune tulpini de canabis pentru această sarcină. În concluzie, ai descoperit cele mai bune modalități de a-l folosi.
Acum, este timpul să pui în practică toate aceste informații. Alege-ți tulpinile, selectează cea mai bună tehnică de preparare a hașișului și bucură-te de acest produs de canabis atemporal!