.
Top 10 greșeli pe care le fac începătorii când gătesc
Indiferent dacă ești începător în prepararea produselor comestibile sau nu ți-au ieșit niciodată prea bine, examinăm greșelile tipice pe care le fac oamenii atunci când gătesc cu iarbă. Citește mai departe pentru a-ți îndrepta greșelile și pentru a avea acces la o lume a deliciilor culinare ce conțin canabis.
Conținut:
- Folosirea plantei de canabis brută
- Măcinarea canabisului prea fin
- Se cheltuie sume uriașe de bani pe mugurii de gătit
- Nu se adaugă apă la ulei sau unt
- Se stoarce și ultima picătură din infuzie
- Nu se testează puterea infuziei înainte de gătit
- Nu se amestecă și nu se distribuie uniform
- Nu se cunoaște metoda de încorporare a concentratelor
- Se ignoră dimensiunea porției
- Se ignoră alegerea tulpinii
Există atât de multe moduri inventive de a savura canabisul, iar produsele comestibile sunt unele dintre preferatele noastre. Vom discuta unele dintre cele mai frecvente greșeli de evitat mai jos, astfel încât să poți găti produse comestibile delicioase și puternice de fiecare dată.
1. FOLOSIREA PLANTEI DE CANABIS BRUTĂ
Greșeala numărul unu pe care o fac începătorii? Încearcă să folosească canabis brut.
Căldura este necesară pentru a activa THC și/sau CBD în canabis, printr-un proces cunoscut sub numele de decarboxilare. Deși pare complicat, este de fapt destul de simplu. Începe prin preîncălzirea cuptorului la 110–120° C. Acum, întinde buruienile mărunțite pe o foaie de copt și coace la cuptor timp de aproximativ 1 oră. Asigură-te că amesteci mugurii CEL PUȚIN la fiecare 15 minute—ideea e să activezi compușii, nu să-i arzi.
Când faci unt de canabis, nu uita că va trebui să menții temperatura scăzută și constantă pentru o perioadă îndelungată, și pentru asta sunt perfecte vasele slow cooker (dacă ai așa ceva).
Nu uita: TREBUIE să decarboxilezi mugurii înainte de a-i adăuga în grăsime.
2. MĂCINAREA CANABISULUI PREA FIN
În timp ce unii bucătari experți în canabis recomandă măcinarea canabisului cu un robot de bucătărie sau o râșniță de cafea, există motive convingătoare pentru a nu face asta. Transformarea mugurilor în pulbere dă produselor o aromă ierboasă care s-ar putea să nu-ți placă și poate face ca untul sau uleiul să capete o nuanță închisă de verde. În schimb, utilizează o râșnire grosieră—ideal e să ajungi la consistența sării grunjoase.
3. SE CHELTUIE SUME URIAȘE DE BANI PE MUGURII DE GĂTIT
O cantitate mică e suficientă. Mulți novici risipesc o mulțime de muguri atunci când încep să experimenteze în bucătărie. În general, nu ai nevoie de o cantitate imensă de canabis pentru a avea parte de puterea pe care o dorești. Consultă această rețetă de unt de canabis pentru a-ți face o idee despre cât de mult ar trebui să utilizezi.
Spre deosebire de fumat, nu e nevoie să folosești doar mugurii de calitate superioară. De asemenea, poți extrage canabinoizi valoroși din resturi rămase, tulpini, frunze și din părțile tăiate. Resturile rămase se referă la restul de bucățele de la baza pungii care conține frecvent un amestec de mai multe tipuri de canabis. Bucătăriile comerciale, în special în Statele Unite, folosesc adesea un mix de muguri pentru gătit, așa că, dacă găsești așa ceva, ia în considerare și această opțiune. Păstrează mugurii de calitatea întâi pentru fumat.
4. NU SE ADAUGĂ APĂ LA ULEI SAU UNT
În timp ce unii puriști îți vor spune că este vorba despre zvonuri, adăugarea de apă la lichidul preparat este un truc grozav. În acest fel, untul/uleiul nu se va arde, iar canabinoizii nu se vor degrada. Nu există o cantitate exactă de apă de adăugat, dar încearcă să folosești cel puțin la fel de multă apă cât ulei sau unt folosești. Apa fierbe și se evaporă. Poți vedea, de asemenea, diferența în produsul tău final „pur”. Nu este la fel de verde.
5. SE STOARCE ȘI ULTIMA PICĂTURĂ DIN INFUZIE
După infuzarea untului de canabis, va trebui să-l strecori încet și cu grijă. La fel ca pentru multe lucruri din bucătărie, tifonul este filtrul ideal, deoarece lasă doar uleiul să treacă. Ai grijă să nu storci prea tare, deoarece s-ar putea să ai la sfârșit prea mult material vegetal în preparatul tău. În schimb, acționează blând și lasă să se filtreze deasupra unui bol, astfel încât gravitația să facă toată treaba.
6. NU SE TESTEAZĂ PUTEREA INFUZIEI ÎNAINTE DE GĂTIT
Gătitul acasă cu canabis nu trebuie să fie un joc de ruletă rusească. Este foarte important, mai ales dacă încerci o rețetă nouă, să testezi cifra octanică. Verifică cât de puternică este infuzia ta înainte de a găti.
Ia o linguriță mică de grăsime proaspăt îmbogățită ca pe o doză personală. Așteaptă o oră și evaluează efectele. Acest lucru te va ajuta să determini cât de puternic este lotul.
O altă alternativă este ca la început să adaugi infuzia ca pe un topping sau poți pune câteva picături peste o altă rețetă. Acesta este un mod foarte simplu de a controla dozarea și de a evalua efectele atunci când este administrat cu alimente, și de a determina cât timp durează pentru a-și face efectul.
7. NU SE AMESTECĂ ȘI NU SE DISTRIBUIE UNIFORM
Când adaugi ulei sau unt infuzat la o rețetă, va trebui, de asemenea, să te asiguri că este distribuit uniform peste tot. În caz contrar, unele persoane nu vor simți nimic, iar altele ar putea ajunge în spațiu. Se amestecă preparatul bine. Și apoi se amestecă din nou.
8. NU SE CUNOAȘTE METODA DE ÎNCORPORARE A CONCENTRATELOR
Gătitul cu produse concentrate prefabricate este, de asemenea, o artă care necesită puțină practică pentru a fi realizată corect.
Gătitul cu kief (cristale de canabis) este distractiv și ușor. Textura sa fină se dizolvă aproape instant în lichide și grăsimi, uneori chiar și la temperatura camerei. Cu toate acestea, hașișul va avea nevoie de puțină pregătire, iar acest lucru depinde și de consistența sa. Hașișul uscat poate fi pus într-un robot de bucătărie pentru a-l măcina. O varietate mai lipicioasă trebuie încălzită până se topește.
Reține: concentratele de canabis sunt mai puternice decât mugurii obișnuiți, deci vei avea nevoie de mai puțin pentru a obține aceeași putere.
9. SE IGNORĂ DIMENSIUNEA PORȚIEI
Când vine vorba să știi cât de puternice sunt alimentele tale, este foarte important să calculezi dozele. În medie, majoritatea mugurilor conțin în prezent între 15–20% THC, dar ce înseamnă acest lucru atunci când îi folosești la gătit?
Dacă am trăi într-o lume în care 100% din THC-ul din plantă ar fi transferat în alimentele tale, o tulpină cu 20% THC s-ar prezenta astfel:
1 gram de muguri = 1000 mg greutate uscată = 200 mg THC
Așadar, dacă ai prepara un produs comestibil de dimensiuni potrivite pentru începători (de obicei între 5 și 10 mg per produs), atunci 1 gram de plantă ar fi de ajuns pentru 20 de produse comestibile. Dar, nu trăim într-o lume cu un transfer de 100%—în schimb, te poți aștepta la un transfer de aproximativ 50%. Așadar, pentru a prepara 20 de produse alimentare dintr-o plantă cu 20% THC, vei avea nevoie de 2 grame de muguri.
10. SE IGNORĂ ALEGEREA TULPINII
Exact în același mod ca atunci când fumezi, tulpini diferite au ca rezultat efecte diferite. În timp ce acest lucru are un pic legătură cu genetica plantei (indica vs sativa), vei descoperi că profilurile specifice de canabinoizi și terpene joacă cel mai important rol aici.
Terpenele sunt responsabile pentru gustul și aromele unei plante. Pe măsură ce aflăm mai multe despre canabis, descoperim că și terpenele joacă un rol masiv în efectele pe care le are planta.
Efectul de anturaj este un fenomen de sinergie chimică care apare între diferiți compuși de canabis atunci când sunt ingerați împreună. Acest lucru se aplică la THC, CBD, terpenelor, precum și multitudinii de compuși din plantă.
În funcție de efectul pe care îl cauți, una dintre cele patru tulpini de mai jos este o alegere minunată pentru a începe, atunci când prepari produse comestibile:
• Bogat în THC pentru un efect puternic: Royal Gorilla
Un hibrid 50/50 de indica/sativa, Royal Gorilla are un profil de terpene dominat de pinen, care are ca efect o stare de euforie ridicată la nivel cerebral, alături de un efect fizic relaxant care se va resimți în întregul corp. Având niveluri de THC de 25% sau peste, această tulpină nu trebuie subestimată! Dozează cu precauție.
Fat Banana
Banana x OG Kush | |
350 - 400 gr/m2 | |
80 - 140 cm | |
8 - 10 Săptămâni | |
THC: 25% |
Sativa 30% Indica 70% | |
450 - 500 gr/plant | |
170 - 200 cm | |
Sfârșitul lunii septembrie | |
Calmant |
• Tulpină aromată bogată în terpene: Lemon Shining Silver Haze
Cu o concentrație ridicată de limonen, Lemon Shining Silver Haze, cu o notă dulce de citrice, va avea un efect devastator euforic. Limonenul este cunoscut pentru parfumul său de citrice, cu unii izomeri mirosind a portocală și unii mirosind a lămâie. Oricum, Lemon Shining Silver Haze te va revigora și vei dori și mai mult.
Lemon Shining Silver Haze
Lemon Skunk x Shining Silver Haze | |
600 - 650 gr/m2 | |
80 - 140 cm | |
9 - 10 Săptămâni | |
THC: 21% |
Sativa 75% Indica 25% | |
650 - 700 gr/plant | |
130 - 170 cm | |
Mijlocul lunii octombrie | |
Clar, Echilibrat, Moleșitor |
Cumpără Lemon Shining Silver Haze
• O proporție bună de THC:CBD pentru un efect de relaxare și gândire limpede: Medical Mass
Dacă cauți ceva cu un efect liniștitor și mai puțin euforic, Medical Mass picant-dulce este o tulpină potrivită pentru a te răsfăța. Vei avea gândirea limpede, dar vei fi în largul tău. Conținând în jur de 10% THC și 10% CBD, această tulpină este un candidat excelent pentru fabricarea produselor comestibile cu putere medie.
Medical Mass
Critical Mass x CBD dominant plant | |
500 - 550 gr/m2 | |
60 - 100 cm | |
10 - 11 Săptămâni | |
THC: 10% |
Sativa 40% Indica 60% | |
500 - 550 gr/plant | |
120 - 150 cm | |
Sfârșitul lunii septembrie | |
Calmant, Relaxant fizic |
• Bogat în CBD pentru un efect calmant: Solomatic CBD
Dacă ești interesat exclusiv de CBD și nu dorești să te simți amețit, Solomatic CBD este o alternativă fantastică la Lemon Shining Silver Haze. Prezintă un profil de terpene similar, dar fără high-ul de la THC. Oricum, conține până la 21% CBD!
Solomatic CBD
Diesel CBD x Asia CBD Auto | |
150 - 200 gr/m2 | |
50 - 100 cm | |
7 - 8 Săptămâni | |
THC: 1% |
Sativa 20% Indica 70% Ruderalis 10% | |
30 - 80 gr/plant | |
60 - 100 cm | |
10–11 săptămâni după germinare | |
Clar, Ușor |