Istoria tulpinilor de marijuana Cheese
Aproape fiecare fumător și cultivator de canabis este familiarizat cu tulpina Cheese. Acest titan a reușit să reziste testului timpului, chiar și în epoca contemporană a speciilor de canabis foarte puternice. În cele ce urmează, vei afla tot ce trebuie să știi despre această legendă și de unde provine. Apoi, vei afla cum să cultivi unele dintre cele mai bune soiuri Cheese ale noastre.
Conținut:
Ce este tulpina de canabis Cheese?
Tulpina Cheese face parte din panteonul speciilor clasice de canabis. Această specie are o poveste complexă referitoare la originea sa, care începe în Statele Unite și se termină în Regatul Unit al Marii Britanii. În timp ce epoca modernă a lansat tulpini cu niveluri foarte mari de THC și profiluri de terpene dulci încântătoare, tulpina Cheese servește ca o amintire nostalgică a vremurilor trecute.
Cunoscută în întreaga lume pentru gustul și aroma sa distinctă de brânză, tulpina Cheese oferă, de asemenea, un high puternic care este relaxant fizic, însă fără acea moleșeală care să-i facă pe utilizatori să aleagă să stea pe canapea. Fiind adoptată pe scară largă de către cultivatori și fumători deopotrivă, mulți crescători au folosit caracteristicile genetice ale tulpinii Cheese ca bază pentru noi tulpini, toate oferind note aromatice ce amintesc de acest predecesor savuros.
Este tulpina Cheese la fel cu Skunk?
Nu chiar. Tulpina Cheese și Skunk #1 au multe în comun, dar sunt două tulpini distincte. După cum vei descoperi în istoria tulpinii Cheese mai departe în acest articol, acest soi a apărut pentru prima dată ca un fenotip al tulpinii Skunk #1 după introducerea sa în Marea Britanie. Atât Skunk #1, cât și Cheese au aceeași origine, dar factorii de mediu care declanșează schimbări permanente în expresia caracteristicilor genetice au dus în cele din urmă la apariția tulpinii Cheese.
Tulpina diferă de Skunk #1 din mai multe puncte de vedere, inclusiv profilul aromatic, efectele și caracteristicile de creștere. La început tulpina Cheese a fost crescută exclusiv prin clone, dar crescătorii au început în cele din urmă să crească butași pentru a obține semințe și au căutat să stabilizeze plantele pentru a imita profilul aromatic al fenotipului original.
Care este istoria din spatele tulpinii Cheese?
Istoria tulpinii de canabis Cheese începe în Statele Unite în anii 1980. Aici, legendarul crescător Sam „the Skunkman” de la Sacred Seeds a decis să umple o valiză cu soiurile sale brevetate și să se îndrepte către centrul de canabis în curs de dezvoltare din Amsterdam. Printre semințele pe care le-a luat cu el, Sam a avut și creația sa iconică Skunk #1. Aici, acest soi a devenit rapid popular pentru high-ul său puternic și aroma distinctă, aceasta fiind posibilă datorită nivelurilor ridicate de compuși volatili de sulf.
Cu toate acestea, în ciuda caracteristicilor atrăgătoare ale acestui fenotip nou, cultivatorii din țară s-au trezit curând că întâmpină probleme. Deși aroma înțepătoare a acestor muguri a făcut din Skunk #1 un succes instant, tot această aromă a atras vizitatori nedoriți. Astfel, mulți cultivatori au raportat vizite ale poliției în momentul în care plantele lor au intrat în etapa de înflorire. Chiar dacă a fost un dezavantaj, popularitatea tulpinii Skunk #1 a rămas puternică, însă a forțat cultivatorii să inoveze în continuare și să producă soiuri cu mirosuri mai puțin intense. Cultivatorii din Marea Britanie au aflat de aceste soiuri și un lot special de semințe a ajuns acolo la sfârșitul anilor 1980.
Aici, un cultivator necunoscut a dat peste un fenotip unic. Printre alte caracteristici ale sale, acesta avea o aromă deosebită de brânză, care nu exista la plantele obișnuite Skunk #1. Pentru a păstra fenotipul, cultivatorul a luat un butaș care în cele din urmă a ajuns în mâinile comunității The Exodus Collective. Membrii comunității erau cunoscuți pentru activismul lor social și petrecerile libere impresionante, iar tulpina Cheese a câștigat o popularitate enormă pe scena canabisului din Marea Britanie și a rămas la acest nivel de atunci.
Este Cheese o tulpină puternică?
Tulpina Cheese din Marea Britanie nu are puterea remarcabilă a multor hibrizi moderni, însă mulți fumători veterani de canabis îți vor spune că acest aspect nu este în detrimentul experimentării cu tulpina Cheese. Tulpina are un conținut de THC de aproximativ 20%, dar canabinoidul nu acționează în mod izolat pentru a-și produce efectele. Alți constituenți, inclusiv terpenele, amplifică high-ul și produc un efect stimulant și euforic, destul de puternic.
Aroma intensă și farmecul tulpinii de canabis Cheese
Tulpina Cheese din Marea Britanie produce recolte respectabile și are efecte plăcute, dar profilul său aromat o deosebește într-adevăr de mulțime și este principalul motiv pentru care tulpina de marijuana Cheese rămâne atât de populară până în prezent. Mai multe terpene diverse contribuie la parfumul său complex, inclusiv terpinolen, ocimen și mircen, care aduc note de mentă, fructe și ierburi.
Cu toate acestea, în principal compușii volatili de sulf din tulpina Cheese sunt cei care stau la baza parfumului și aromei sale unice. Acești compuși puternici sunt responsabili pentru aromele de usturoi, ceapă, brânză și ouă. Deși acest lucru poate părea neplăcut în teorie, aceste substanțe chimice adaugă un caracter surprinzător de gustos și savuros unor tulpini specifice.
În mugurii tulpinii Cheese, compușii volatili de sulf adaugă note puternice de - ai ghicit – brânză, alături de arome de usturoi. De asemenea, terpenele contribuie la arome subtile fructate și florale care completează frumos profilul aromatic.
Colecția de tulpini de canabis Cheese de la RQS
Crescătorii noștri experimentați de la RQS au o preferință specială pentru tulpinile de canabis Cheese. De-a lungul anilor, ei au folosit soiul original și strămoșii săi apropiați ca material de reproducere pentru a crea noi varietăți de canabis Cheese. Prin combinarea sa cu o serie de specii tradiționale, ei au reușit să producă unele dintre cele mai gustoase și mai productive soiuri existente. Mai jos îți prezentăm aceste tulpini.
Royal Cheese
Royal Cheese este una dintre tulpinile Cheese cu un miros foarte pronunțat. Începe prin a semăna semințele direct în ghivecele finale. Menține-le bine udate până când ies din sol lăstarii în 2-3 zile. Până la sfârșitul săptămânii a doua, vei avea un răsad robust și sănătos, care are aproximativ 7 cm înălțime, dotat cu mai multe seturi mici de frunze adevărate. În timpul săptămânii a patra, planta ta va atinge 26 cm înălțime și va avea frunze evantai mari și o tulpină principală groasă și robustă.
Îți sugerăm să faci tranziția la înflorire în timpul săptămânii a șasea. Planta ta va avea un coronament bogat și încărcat până în acest moment. Până în săptămâna a noua, vei avea o mulțime de flori în curs de dezvoltare și vei începe să observi cum aroma înțepătoare a acestei tulpini va umple spațiul de creștere. Fiind un soi cu înflorire rapidă, va dura doar 7-8 săptămâni pentru a ajunge la maturitate! În momentul recoltării, vei obține până la 550 g/m² de la plantele de interior și până la 550 g/plantă de la cele cultivate în aer liber.
Royal Cheese are un conținut de THC de 19% alături de arome de bomboane, brânză și fructe. Bucură-te de un high fizic profund de fiecare dată când fumezi acești muguri.
Royal Cheese (Cu Înflorire Rapidă)
Old School Skunk x Afghani | |
450 - 500 gr/m2 | |
60 - 100 cm | |
7 - 8 Săptămâni | |
THC: 17% |
Sativa 40% Indica 60% | |
550 - 600 gr/plant | |
130 - 200 cm | |
Începutul lunii octombrie | |
Clar, Echilibrat, Moleșitor |
Cumpără Royal Cheese (Cu Înflorire Rapidă)
Royal Cheese Auto
Ca versiune autoflorantă a tulpinii Royal Cheese, Royal Cheese Auto oferă muguri delicioși într-o perioadă mai scurtă. Acest soi autoflorant rapid parcurge întregul ciclu de creștere în doar 11-12 săptămâni după încolțirea semințelor. Seamănă sămânța direct în locul său final și pulverizează o soluție ce conține ciuperci micorizice pentru o dezvoltare optimă a sistemului radicular. Până la sfârșitul săptămânii a 2-a, răsadul tău va avea o înălțime de aproximativ 7-8 cm. Menține o umiditate de aproximativ 60% în această etapă. Aplică tehnici de formare cu stres scăzut în timpul săptămânii a 3-a, deoarece planta ta va începe să aibă preflori în săptămâna a 4-a.
Începe să folosești nutrienți de înflorire la începutul săptămânii a 5-a și gândește-te să te ocupi de îndepărtarea unor frunze. Îndepărtează frunzele pentru a permite un flux bun de aer și o expunere la lumină pentru mugurii tineri din interiorul coronamentului. Începe curățarea cu apă cu 2 săptămâni înainte de a planifica recoltarea. Asigură-te că ai suficiente borcane pentru a depozita până la 475 g/m² cu o cultură la interior și 160–210 g/plantă cu o cultură în aer liber.
Royal Cheese Auto combină un conținut de THC de 15% cu arome delicioase de brânză, piper și note înțepătoare. Ea are o aromă și un efect similar cu ale tulpinii originale Cheese. Savurează acești muguri într-un vaporizator cu iarbă uscată pentru a evalua această aromă la adevărata ei valoare, și bucură-te de un high blând.
Royal Cheese Auto
Cheese x Royal Critical x Ruderalis | |
425 - 475 gr/m2 | |
60 - 100 cm | |
7 - 8 Săptămâni | |
THC: 15% |
Sativa 30% Indica 50% Ruderalis 20% | |
160 - 210 gr/plant | |
60 - 120 cm | |
11 - 12 weeks after sprouting | |
Moleșitor, Relaxant fizic |
Blue Cheese
Pregătește-te să îți activezi papilele gustative cu Blue Cheese. Fiind urmașul lui Original Cheese și al lui Oregon Blueberry Blend, vei întâlni niveluri excepționale de compuși volatili sulfurici și terpene fructate în acești muguri. Pregătește un spațiu de creștere care să poată gestiona plantele care ating o înălțime de 160 cm în interior și 200 cm în exterior. Însămânțează semințele folosind metoda paharului cu apă și transferă mugurii în ghivecele lor finale, după ce rădăcinile lor ating o lungime de 2 cm. Începe să pui în funcțiune luminile în interior de îndată ce apar mugurii. Până în săptămâna a 3-a, planta ta va avea deja 50 cm. În acest moment poți lua decizia de a aplica o tehnică de formare pentru a-ți împiedica plantele să depășească 100 cm sau le poți lăsa fără o tehnică de formare și vor ajunge la înălțimea maximă de interior.
Realizează trecerea la înflorire în jurul săptămânilor 6-7. Vei observa că un miros slab începe să apară o săptămână mai târziu. În săptămânile 9-10, începe să implementezi strategii de control al mirosurilor. În acest moment, vei observa că mugurii încep să se umfle. Așteaptă ca majoritatea pistilurilor să devină portocalii înainte de a recolta, aproximativ în săptămânile 13-14. Vei obține o recoltă de până la 550 g/m² din plantele recoltate la interior.
Te vei bucura de un high relaxant și amețitor, având un conținut de THC de 19%. Un nivel mediu de CBD ajută la menținerea unei stări de calm. Aromele de bomboane, brânză și fructe te vor face să revii înapoi la această tulpină din nou și din nou.
Blue Cheese
Original Cheese x Oregon Blueberry Blend | |
500 - 550 gr/m2 | |
100 - 160 cm | |
8 - 9 Săptămâni | |
THC: 19% |
Sativa 40% Indica 60% | |
500 - 550 gr/plant | |
140 - 200 cm | |
Sfârșitul lunii septembrie | |
Clar, Moleșitor, Relaxant fizic |
Blue Cheese Auto
Dacă mai degrabă preferi să guști ce are Blue Cheese de oferit într-o perioadă mai scurtă de timp, atunci trebuie să obții semințele Blue Cheese Auto. Acest urmaș al lui Blueberry, tulpina originală Cheese și genetica ruderalis oferă muguri frumoși de culoare violet-verde și arome încântătoare de brânză. Vei obține un răsad care are aproximativ 2 cm înălțime într-o săptămână de la germinare. Această tulpină răspunde bine la algele marine lichide, emulsia de pește și ceaiul din viermi în timpul etapei vegetative. Folosește tehnicile de formare preferate în jurul săptămânii a 3-a din etapa vegetativă pentru a menține plantele compacte, în jur de 40-60 cm, pe tot parcursul ciclului de creștere. Până în săptămâna a 4-a, planta ta se va lăuda cu o tulpină groasă și robustă și cu frunze evantai mari, pline de ceară, precum și cu preflori emergente.
Treci la guano de lilieci și suc de fructe fermentat în timpul înfloririi pentru a satisface cerințele crescute de fosfor. Vei observa că o aromă puternică de brânză îți umple spațiul de creștere până în săptămâna a 8-a. Filtrele de carbon funcționează bine pentru a reține mirosul în interior, iar plantele însoțitoare, cum ar fi menta și busuiocul, fac o treabă bună când vine vorba de controlul mirosurilor în aer liber. Pregătește-te să recoltezi până la 375 g/m² în interior și 60–110 g/plantă în aer liber.
Apoi, pregătește-te să îți delectezi papilele gustative cu arome de brânză, fructe, piper și note pământoase. Pe măsură ce aceste arome se estompează, vei simți cum începe să te cuprindă un high stimulant.
Blue Cheese Auto
Blueberry x Cheese x Ruderalis | |
325 - 375 gr/m2 | |
40 - 70 cm | |
6 - 7 Săptămâni | |
THC: 16% |
Sativa 35% Indica 40% Ruderalis 25% | |
60 - 110 gr/plant | |
60 - 110 cm | |
10–11 săptămâni după germinare | |
Clar, Înălțător |
Fast Eddy Automatic CBD
Dacă ești în căutarea unei tulpini cu creștere rapidă, care oferă arome savuroase, atunci permite-ne să îți prezentăm Fast Eddy Automatic CBD. Această tulpină bogată în CBD provine din tulpina Cheese, Juanita la Lagrimosa și genetică ruderalis. Odată ce plantezi semințele, pregătește-te să urmărești parcursul acestei tulpini de-a lungul întregului ciclu de creștere în doar 10-12 săptămâni. Vei avea un răsad de 5 cm la sfârșitul săptămânii întâi din etapa vegetativă. Menține un nivel de umiditate de aproximativ 70% pentru a stimula o creștere sănătoasă. Această plantă de canabis Cheese va atinge 18 cm în jurul săptămânii a 3-a. Leagă în jos vârful în creștere ca să direcționezi ramurile laterale în sus, pentru a forma un coronament plat și productiv. Apariția preflorilor în săptămâna a 4-a va marca trecerea la înflorire.
Când începe a doua săptămână de înflorire, vei observa deja muguri tineri plini de pistiluri albe. O aromă inconfundabilă de brânză va începe să îți inunde spațiul de creștere în timpul săptămânii a 3-a de înflorire. Curăță plantele cu apă cu 2 săptămâni înainte de recoltare pentru a obține cei mai fini muguri posibili. Pregătește spațiul de uscare pentru a adăposti până la 450 g/m² din plantele de la interior și 80–130 g/plantă la culturile de exterior.
Conținutul de THC și CBD de la Fast Eddy Automatic de 9% te va lăsa cu mintea limpede, însă te vei simți ca și cum plutești pe un nor. Savurează arome delicioase de brânză, citrice și note pământoase.
Fast Eddy Automatic CBD
Cheese x Juanita la Lagrimosa x Ruderalis | |
400 - 450 gr/m2 | |
60 - 100 cm | |
7 - 8 Săptămâni | |
THC: 9% |
Sativa 50% Indica 40% Ruderalis 10% | |
80 - 130 gr/plant | |
80 - 120 cm | |
10-12 săptămâni după germinare | |
Calmant, Clar |
Cumpără Fast Eddy Automatic CBD
Familii de tulpini de canabis
Categorii
Familii de tulpini de canabis